Tom Dumoulin leeft enorm voor zijn sport, dat is bekend. Ook op voedingsvlak heeft hij in de laatste jaren enorme stappen gemaakt, zo vertelt hij in de podcast van de KNWU.
In het wielrennen is hij zeker niet de enige, zo legt hij uit. 'Zeker in het wielrennen is het al nogal ingeburgerd om er veel mee bezig mee te zijn. Alle ploegen hebben wel één of meerdere diëtisten in dienst, en ik lees er zelf ook veel over. Enorme verschillen in prestaties liggen puur aan de voeding. Dat triggert mij om er alles uit te halen. Vroeger dacht ik altijd dat voeding de laatste paar procent waren, maar nu blijkt wel dat het echt om tientallen procenten gaat.'
Zelfs in de door hem gewonnen Giro heeft hij op dit vlak nog stappen gemaakt. 'Ongeveer negentig gram koolhydraten per uur is bijvoorbeeld een hele makkelijke regel die ik eerst niet kende. Nu ken ik die wel en dat maakt gewoon een groot verschil. Minder kan een hongerklop geven, terwijl meer maag-darm-klachten kan opleveren, waar ik ook wel eens mee in aanraking ben gekomen, zoals in de Giro van 2017. Dat is wel een flinke les geweest.' (foto: Sirotti, 2017)
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties