Flater rond Wærenskjold toont belang van oortjes aan, recordhoogte aan boetes door gebrek aan communicatie? Wielrennen
Wielrennen

Flater rond Wærenskjold toont belang van oortjes aan, recordhoogte aan boetes door gebrek aan communicatie?

Flater rond Wærenskjold toont belang van oortjes aan, recordhoogte aan boetes door gebrek aan communicatie?

De wegwedstrijd bij de Olympische Spelen was er één om je vingers bij af te likken en het verbod op oortjes zal daar ongetwijfeld aan hebben bijgedragen. Geen tactische input vanuit de auto, maar koersen op gevoel. Stressvol, maar ook sensationeel, toch? Søren Wærenskjold zal er anders over denken, nadat het gebrek aan communicatie hem de wedstrijd kostte.

De 24-jarige Noor reed z'n voorvork aan diggelen bij een crash op het lokale circuit in Parijs. Hij werd - zo is te zien op beelden van iemand langs de kant - door de stewards langs de kant van de weg gezet, om daar te wachten op de volgwagen van Noorwegen. Die reed ver achterin de karavaan, maar kwam op een gegeven moment toch de bocht om vliegen. Dat ging echter zo snel, dat Wærenskjold over het hoofd werd gezien.

In een fractie van een seconde zag de renner van Uno-X-Mobility zijn wegrace voorbij zijn. De toch al gebroken fiets smeet hij vervolgens hard op de grond. Lopend, met de fiets over z'n arm, vervolgde Wærenskjold z'n weg.

Lees verder onder de video

UCI boert goed met vele boetes in wegrace Parijs

Het was slechts één van de vele incidenten in een chaotisch verlopen wegrace in Parijs, zo bleek uit het juryrapport van de UCI. De wielerbond boerde opvallend goed, het krijgt in totaal 11.200 Zwitserse frank aan boetes overgemaakt. Daarbij enkele plakbidons aan 500 frank per stuk, van onder meer Luka Mezgec en Mattias Skjelmose. Verder een lange lijst aan boetes van 200 frank voor renners en ploegleiders die buiten de daarvoor bedoelde zone eten aannamen en weggaven.

Ook in de ploegleiderswagens werd de grens opgezocht. De sportief directeuren van Zwitserland, Luxemburg, Denemarken en Groot-Brittannië kregen 1.000 frank boete per persoon voor het uit de auto hangen en de Britten maakten samen met de Fransen, Nederlanders en Belgen geen gebruik van de door de organisatie aangeboden dakrails. Dat leverde hen 200 frank boete op. In de diepe finale kwamen daar nog boetes bij voor Frankrijk, België en Ierland, nadat de ploegleiders in de 'derde zone' kwamen met de auto, waar dat niet was toegestaan. Tom Pidcock sloot de lange lijst af, hij kreeg 500 frank boete voor 'ongepast gedrag'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws